Rólunk

by admin
A jogász-cukrász

Melinda

Jogászból lett Mendula
termékfejlesztő

Jogászként végeztem 2009-ben az ELTE jogi karán, és egy ideig még próbálkoztam a jogi – azon belül is az ügyvédi – pálya megkedvelésével, de az első gyerekünk megszületése után nyilvánvalóvá lett számomra, hogy – bár a jogot mint tudományt továbbra is szeretem -, ezt a pályát nem nekem találták ki. 

Úgyhogy férjemmel, Miklóssal belekezdtünk az álmunk megvalósításába – hogy a hobbimból legyen egy közös vállalkozásunk. Hosszú út vezetett el a mostani Mendulához, ahol az összes terméket én fejlesztettem a nulláról, és amire mindketten úgy tekintünk, mit a harmadik gyerekünkre.

Nagyon szeretek kísérletezgetni, új termékeken törni a fejem, és imádom a folyamatot ahogy egy ötletből, egy kiinduló receptből sok kísérletezgetés, próba, csomagolástervezés, és várakozás után kész termék lesz.

A Wine Nuts termékcsalád is nagyon izgalmas kihívás volt, hiszen itt egy teljesen új területre – a borok világába – nyertünk betekintést, és mélyültünk el kicsit benne Fanni segítségével. 

Remélem, hogy ez az új termékcsalád a borozások állandó tartozéka lesz!

A közgazdász

Miklós

Makrogazdasági elemző
értékesítés és beszerzés

Bár nem a konyhában kísérletezés a kedvenc időtöltése, de szeret kézzel fogható és ehető dolgokat előállítani, ő a vállalkozásunk motorja (ennek minden előnyével és hátrányával), aki a semmiből kialakította a műhelyünket, aki szervez, tárgyal, számol (végülis ő a közgazdász), honlapot fejleszt, lelkesen kóstol és (kíméletlenül őszintén) véleményez.

Ha egyszer valami elkezdi komolyan érdekelni, akkor minden könyvet megvesz róla, youtube videókat néz, tanul, kísérletezget, és gyakorol. Így volt ez a gyümölcstermesztéssel (egész komoly kis gyümölcsöst telepített Balatonon), a fermentálással (mindig “illatozik” pár üveg savanyú káposzta a kamrapolcon), a honlapfejlesztéssel, és sok minden mással is.

A borszakértő

Fanni

Szőlész-borász mérnök,
WSET 3 okleveles borszakértő

Diplomámat 2017-ben a Corvinus Egyetem szőlész-borász mérnöki szakán szereztem.

Az egyetem után a tanulást a munka mellett is folytattam, elvégeztem a Borkollégium alapfokú, középfokú és felsőfokú borszakértői tanfolyamait, majd a  boriskola vezetésével, illetve a borbeszerzés koordinálásával bízott meg a tulajdonos.

2018-ban elvégeztem a világ elsőszámú boros oktatási intézményének számító Wine and Spirit Education Trust (WSET) Level 3 nemzetközi borszakértői tanfolyamát és a Borkollégium oktatója lettem. 2019-től kezdődően a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor elnevezésű rangos borverseny legfiatalabb borbírálója vagyok.

A lehető legszélesebb körben szeretném építeni a hazai boros közösséget, illetve támogatni a minőségi borászatokat abban, hogy minél több embernek örömet szerezhessenek. Ezért is indítottam el vállalkozásomat: a Borozz Fannival-t, ami gasztro PR-ral, bormarketinggel és szaktanácsadással foglalkozik. 2022-ben beiratkoztam a Weinakademie Österreich WSET4 diploma kurzusára, ahol néhány éven belül nemzetközi borakadémikussá válhatok.